Ukoliko primetite neke od sledećih znakova, krajnje je vreme da promenite štampač - Ofika postpaid usluge štampanja
stampaci

 

 

Za mnoge vlasnike biznisa, poslovi vezani za štampanje i kopiranje predstavljaju marginalne radnje i što bi se reklo – uopšte im nisu na radaru. Sve dok se ne pojavi neki problem. Činjenica je da ako radite sa zastarelom tehnologijom štampe, možete propustiti mogućnost smanjenje troškova kao i mogućnost povećanja produktivnosti koju nude novi štampači. Često, starija tehnologija ne nudi ugrađene sigurnosne funkcije koje su sve više potrebne u današnjem svetu gde smo svi konektovani jedni sa drugima.

Ukoliko uočite bilo koji od dole navedenih znakova, možda je vreme da nadogradite svoje štampače:

1. Vaši troškovi štampanja značajno su porasli

Postoje načini za smanjenje troškova bez smanjenja obima štampanja. Ako se vaš tim oslanja na staru tehnologiju, možda ona više neće zadovoljiti njihove potrebe. Ako vam ovo zvuči poznato, vreme je da zamenite zastarele štampače novim, energetski efikasnijim i naprednijim uređajima.

2. Vaš trenutni uređaj ne nudi najnovije bezbednosne funkcije

Izveštaj jednog biznis portala za 2018. godinu otkrio je da 43% “sajber-napada” cilja na mala preduzeća. A jedna od glavnih slabosti je nezaštićeni kancelarijski štampač. Ako uređaj za štampanje ne nudi ove ugrađene bezbednosne funkcije, vreme je za nadogradnju:

Autentifikacija – Korisnici se moraju verifikovati korišćenjem PIN-a ili drugog identifikatora na uređaju da bi poslali dokument. Nema više osetljivih dokumenata koji leže oko štampača.

Šifrovanje štampanja – Podaci koji putuju do i od štampača i kroz mrežu se šifruju.

Skeniranje zaštićeno lozinkom – današnji pametni multifunkcionalni uređaji nude zaštitu dokumenata lozinkom tako da samo odgovarajući korisnici imaju pristup podacima koji su im potrebni.

3. Ne poboljšava radne procese ili produktivnost

Dobar štampač treba da pojednostavi radne procese i poveća produktivnost. Mnogi novi uređaji koriste tehnologiju zasnovanu na aplikacijama da bi povećali produktivnost i učinili štampanje brzim i jednostavnim.

4. Ne nudi kompatibilnost u Cloud-u ili mobilnu štampu

Biti produktivan danas znači da vašem timu treba dati pristup štampaču bilo gde da se nalazi, bilo kada i sa bilo kog uređaja. Najnovija rešenja za mobilno štampanje nude Cloud skladištenje i olakšavaju štampanje sa mobilnih uređaja.

5. Nije skalabilno

Kako vaš posao raste i vaš štampač će rasti sa njim. Potražite funkcije kao što su daljinsko skeniranje, zatim mobilne alate koji omogućavaju klijentima, posetiocima i vašem timu da štampaju bez mrežne veze, zatim ugrađene bezbednosne funkcije i automatsko ažuriranje.