Softver za upravljanje štampanjem i kopiranjem - Ofika postpaid usluge štampanja
xerox_versalink_c400

 

Da li vam se dešava da vaš štampač/ multifunkcionalni uređaj prestane da radi onda kada to nikako ne bi trebalo da se desi tj. u najgorem mogućem trenutku – kada nemate ni minut više vremena da potrošite na štampanje? Naravno da se to vrlo često dešava, jer je većina poslova vezana za štampanje i kopiranje zapravo vrlo hitna. Dešava se da ili žurite na sastanak ili pokušavate nešto da dobijete putem e-maila što treba odštampati, ili ćete morati da odštampate neka dokumenta, a potom i da ih stavite u fajl – a to ponekad može trajati satima, koje vi nemate. Softver za upravljanje štampanjem deluje kao sistem za obaveštavanje o realnom vremenu kako bi se sprečili kvarovi pre nego što se oni zaista i dese.

Dakle, preporučujemo da koristite aplikacije za upravljanje štampanjem i da ih prilagodite svojim potrebama. Na taj način zna se kada se može očekivati potreba za servisom i održavanjem. Toner, mastilo i delovi se čak mogu automatski naručiti baš onim redosledom kako se ukaže potreba za zamenom ili poručivanjem.

Da li imate neko alternativno rešenje u urgentnim situacijama? Nestao vam je toner na dan kada treba da odštampate hrpu kvartalnih izveštaja. Mehanički delovi poput grejača ili pojaseva iznenada se pokvare i vi ste zaglavljeni bez štampača najmanje jedan dan.

Zar ne biste radije proaktivno radili sa upravljanjem štampom, nego pozivali na hitne popravke i uporno pokušali da štampate na već “rovitoj” mašini sve do potpunog zastoja?

Kakve su mogućnosti Softvera za upravljanje štampanjem?

Softver za upravljanje štampanjem obezbeđuje praćenje i davanje upozorenja za jačinu štampanih kopija, nivo tonera i životni vek za delove koji se moraju povremeno zameniti. Kao softver u automobilu koji vam govori kada treba da zamenite tečnost i izvršite zamenu ulja.

Dakle, softveri za upravljanje štampom uglavnom automatski komuniciraju i prilagođavaju se zadacima koje želite da se nadgledaju:

– Prati broj kopija i odštampanih strana

– Vrši naručivanje delova i potrošnog materijala „na vreme“

– Obavlja upravljanje štampanjem samo za određene uređaje ili sve štampače/ multifunkcionalne uređaje

I još mnogi drugi.

Važno je napomenuti i to da, ne morate da brinete o tome šta vaš softver za upravljanje štampanjem prikuplja od podatake. Jer on ne čita vaše dokumente ili prijavljuje odnosno izveštava više nego što je potrebno. Podaci koje on prikulja se odnose isključivo na naručivanje i punjenja tonera i upozorenje na predstojeće potrebe za uslugama.