Saveti za dug život vašeg štampača i multifunkcionalnog uređaja - Ofika postpaid usluge štampanja
iznajmljivanje stampaca

 

 

Vaši štampači i multifunkcionalni uređaji su složeni uređaji koji se mogu istrošiti i praktično raspasti tokom vremena ukoliko ne pružate bar malo pažnje i nege. Jednostavno održavanje ovih uređaja može dugo da ih drži na nivou vrhunske efikasnosti.

Evo par saveta za produženje veka trajanja svih vaših uređaja za štampanje.

Obuka

Da li vaši zaposleni razumeju punu funkcionalnost vaših uređaja? Većina njih zna samo da jednostavno pritisne dugme za štampanje i tu se njihovo znanje i završava. Odvojte vreme da obučite svoj tim. Malo treninga obezbeđuje jednostavan put ka boljoj produktivnosti.

Kupite ili iznajmite odgovarajući uređaj

Kopir uređaji, štampači i multifunkcionalni uređaji se ocenjuju na osnovu opsega rada. Preopterećenje ili čak nedovoljno iskorišćenje uređaja može značiti više servisnih poziva i duže zastoje. Pobrinite se da kupite ili iznajmite štampač ili multifunkcionalni uređaj na osnovu vaših specifičnih potreba za štampanjem, koji će dati najbolje rezultate.

Držite vaš štampač čistim

Prašina je neprijatelj svakog uređaja. Čistite staklo nedeljno, usisavajte papirnate posude mesečno. Prašina može prouzrokovati klizanje valjka i degradirati izlaz. Uvek držite hranu i piće dalje od svojih uređaja!

Držite podalje oštre predmete.

Makaze ili spajalice mogu izgrebati staklenu ploču. Čak i najmanja ogrebotina može uticati na kvalitet izlaza. Prašina i ostaci takođe mogu da izgrebu staklo. Uvek proverite uređaj i dokument (da li sadrži delove od heftalice, spajalice i sl.) pre nego što ga stavite na staklo.

Isključite uređaj

Kada se ne koristi, isključite vaš štampač ili barem proverite je li u stanju hibernacije. Nećete samo trošiti manje energije i uštedeti novac, već ćete produžiti vek trajanja uređaja.

Kraj životnog veka uređaja

Bilo da nadograđujete ili prodajete svoj štampač, pre nego što bilo koji uređaj napusti vašu kancelariju, proverite da li ste uklonili hardi disk ili bezbedno izbrisali podatke sa uređaja. Ovo će sprečiti da vlasničke ili poverljive informacije padnu u pogrešne ruke.

Uštedite vreme i novac

Uvek možete da posetite lokalnog stručnjaka za popravku štampača, kada vaš uređaj “padne”, ali je ugovor o održavanju lakši i često isplativiji način za brigu o vašem uređaju.

Ono što vam Ofika Group može predložiti jesu – Upravljane usluge štampanja koje uključuju održavanje, servis i hitne popravke, a to vam  itekako štedi vreme i novac!