Nadogradnja štampača - Ofika postpaid usluge štampanja
MULTIFUNKCIONALNI ŠTAMPAČ

 

Bez obzira da li štampate prezentaciju ili ulaznice za pozorište, ključno je da vaš štampač bude spreman za pokretanje. Zato je jako važno stalno nadograđivati i ažurirati tehnologiju štampanja.

Softver štampača i hardverska ažuriranja čine štampanje efikasnijim, jeftinijim i lakšim za upravljanje za korisnika.

Iako nije preporučljivo kupovati novu opremu sa svakom nadogradnjom, ukoliko to već niste uradili pravo je vreme za sledeća poboljšanja kojim biste izvršili nadogradnju trenutne postavke vašeg štampača.

 

1. Bežično štampanje

Iako je bežično štampanje dostupno već neko vreme, moderna tehnologija čini digitalne veze efikasnijim nego ikad. Omogućava vam da budete zaista mobilni. Nema potrebe da nađete “žicu” da biste je priključili na laptop. Bežična tehnologija vam daje veću fleksibilnost za štampanje sa bilo kog uređaja – čak i pametnog telefona.

Inovacije u ovoj oblasti su takođe olakšale  podešavanje bežičnog štampanja. Takozvani “user friendly” vodiči čine ovo podešavanje vrlo jednostavnim i bez stresa možete i sami pokrenuti novi sistem i učiniti da radi.  Mogućnost da više ljudi štampa odjednom i optimizovani radni tok, čine ovaj sistem vrednim vremena za postavljanje.

2. “Eco-Friendly” štampanje

Dok se sve više procesa odvija digitalno, štampanje je i dalje aktuelno i neophodno za naš lični i profesionalni život. Statistika kaže da prosečan kancelarijski radnik štampa 10.000 stranica godišnje. Zato bi najbolje bilo kad god je to moguće, izbegavati trošenje resursa i materijala.

Upotreba odnosno štampanje papira nije jedina potencijalno rasipnička osobina štampača odnosno njihovih korisnika. Potrošnja energije takođe može da utiče na životnu sredinu i vaš budžet. Kada unapređujete opremu, razmislite o energetski efikasnoj opciji. Potražite štampače sa certifikatom “Energy Star” koji će koristiti manje energije kada su u upotrebi i kada su u režimu mirovanja.

Korišćeni kertridži sa mastilom predstavljaju opasnost. Oni se gomilaju na deponijama i mogu izlučiti štetne hemikalije u zemlju. Obavezno odložite iskorišćeni toner putem programa za recikliranje. Ovo osigurava da se pravilno odlaže i da ostane izvan tla i vode.

3. Multifunkcionalni štampač

Višenamenski ili multifunkcionalni štampač deluje kao višenamenska mašina za vašu kuću ili kancelariju. Može da obavlja više zadataka, od štampanja, skeniranja, kopiranja do faksiranja i slanja e-maila. Oni pojednostavljuju procese i umanjuju broj pojedinačnih uređaja.

Različita hardverska i softverska ažuriranja čine moderne multifunkcionalne štampače najsofisticiranijim uređajima svoje vrste. Pored toga, ova oprema postaje sve pristupačnija. Nadogradnja na multifunkcionalni štampač čini čitavo iskustvo štampanja lakšim, pristupačnijim i manje rasipnim.

Ono što je sigurno jeste da tehnologija napreduje svaki dan. Bitno je da ostanete u toku i redovno ažurirate i nadograđujete vaše štampače, a pri sledećoj nadogradnji štampača razmotrite predložene opcije. Ofika Group vam stoji na raspolaganju za sve detaljnije informacije.