Ako ste malo preduzeće, evo šta je potrebno da znate o najboljim štampačima/ multifunkcionalnim uređajima - Ofika postpaid usluge štampanja
laserski stampaci

 

Odabir odgovarajućeg poslovnog štampača/ multifunkcionalnih uređaja za vaš posao je toliko važan jer ovi uređaji mogu pozitivno uticati na skoro svaki aspekt vašeg poslovanja: prodaju, marketing, internu komunikaciju i poslovne odnose.

Nekoliko decenija ranije postojala je prava razlika između štampača i fotokopir uređaja. To više nije slučaj. Današnji fotokopir uređaji za mala preduzeća su manji, jeftiniji i multifunkcionalniji od svega što je bilo ranije, odnosno to su uređaji koji sada i kopiraju i štampaju.

Digitalni štampači i multifunkcionalni uređaji za mala preduzeća

Štampači za male poslovne strojeve i male firme mogu, naravno, štampati i kopirati, ali i skenirati, faksirati, slati e-poštu, preuzimati i sačuvati sve u Cloud-u. Digitalizacija štampača/ multifunkcionalni uređaj  za mala preduzeća takođe omogućava da se sve što preuzmete deli u kancelariji između zaposlenih ili se deli između drugih preduzeća.

Mogućnost skeniranja dokumenta ili čak stotina dokumenata znači da možete odabrati nekoliko stranica ili raspon stranica iz dokumenta koji ste skenirali i odštampati ili poslati samo ono što vam je potrebno.

Štampači/multifunkcionalni uređaji za mala preduzeća mogu da rade dvostrane, dupleks kopije, kao i kompletne kopije, koje su u osnovi odštampane bez margina. Ako želite da vaš poslovni štampač/ multifunkcionalni uređaj napravi atraktivnu marketinšku brošuru, onda definitivno vaš uređaj treba da sadrži te dve osobine (dupleks kopiranje i mogućnost da napravite ispis bez margina).

Današnji štampači za mala preduzeća takođe mogu da izvrše klamovanje odnosno heftanje i perforiranje sa 3 rupe. Budući da se sve čuva u digitalnom obliku, možete napraviti da vaš štampač pravi kopije i ispise visokog kvaliteta čak i kada niste u kancelariji.

Moderni štampači/ multifunkcionalni uređaji za mala preduzeća mogu skenirati preko 100 stranica u minuti putem mrežnog skeniranja i desetine stranica u minuti štampanja u boji. Čak i relativno mali štampači/ fotokopir uređaji za male kancelarije, koji mogu stajati na kraju vašeg stola, imaju mesta za više papira i dodatne kaseta za papir, tako da kapacitet štampanja ne bi trebalo da ometata vašu kreativnost ili ispis.

Izaberite vaš poslovni štampač/ multifunkcionalni uređaj na osnovu budućih potreba

Izbor između inkjet i laserskog štampača će u krajnjoj liniji zavisiti od toga zašto vam je potreban štampač. Ako vam trebaju velike količine sa mnogo teksta i minimalnom grafikom, onda je laserski štampač definitivno put kojim treba ići. To je ono što većina malih preduzeća traži.

S druge strane, postoje prednosti koje se mogu postići sa inkjet štampačima. Inkjet štampači, zbog načina na koji rade i primenjuju mastilo, smatraju se idealnim za fotografije ili poslove štampanja koji zahtevaju mnogo kvalitetne grafike.

Mnoge kompanije mogu pronaći kompromis, u upotrebi laserskih štampača za svakodnevne potrebe i veći volumen štampe i inkjet štampače za štampanje na papiru vrhunskog kvaliteta i jednokratne ispise (npr. grafike u marketinškim brošurama).

Kupovina ili iznajmljivanje štampača: Šta je bolje?

Nije neobično da su mali biznisi koji tek započinju ili žele da se prošire, često na uskim budžetima. Jer, ponekad su budžeti, nakon iznajmljivanja prostora, troškova birokratije, angažovanja advokata i računovođa, poprilično svedeni na minimum.

Dakle, nakon što ste odlučili da li će vaše poslovanje imati koristi od inkjet ili laserskih štampača, pitanje je na koji način ćete štampati i kopirati? Za mnoge male firme, iznajmljivanje štampača ima smisla iz više različitih perspektiva.

Kada iznajmite štampač, možete se odlučiti za nešto što se naziva „upravljanim uslugama štampanja“ kako biste lakše podmirili troškove povremene ali blagovremene zamene tonera i pokrivanje troškova papira.

Ako štampate hiljade stranica mesečno, onda oba ova iznosa zaista mogu uticati i biti bitna stavka -samim tim još više uticati na odlučivanje za upravljanim uslugama štampanja.

Upravljane usluge štampanja možete zamisliti kao holističku verziju iznajmljivanja štampača, jer ove usluge pokrivaju: zamenu tonera, papira i pružanje izdašne garancije u slučaju da je u nekom budućem vremenu potrebna popravka ili zamena uređaja.

Štaviše, ako želite najnovije i najveće štampače za malo preduzeće, onda iznajmljivanje iz meseca u mesec, gde držite imovinu izvan bilansa, može imati smisla. Radi se o zadovoljavanju sadašnjih i budućih poslovnih potreba.

Ofika Group i naši visokoobrazovani tehničari su obučeni da vam pomognu da vaš štampač ostane u savršenom radnom stanju. Naša služba za hitne popravke štampača će vam pomoći da se “pokrenete” u najkraćem vremenu.

Razgovarajte sa nama već danas da biste saznali više o tome kako iznajmljivanje štampača može biti jedna od najpametnijih poslovnih odluka koju ćete ikada doneti.